Εγκαταστάσεις

Το πρότυπο εκτροφείο θηραμάτων Οικοφάρμα Α.Ε. βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Παναγίας του Δήμου Καλαμπάκας του Νομού Τρικάλων στη Νότια Πίνδο και απέχει μόλις 4 χλμ. από τον κόμβο ΠΑΝΑΓΙΑ της Εγνατίας Οδού. Μέσω της Εγνατίας Οδού η απόσταση είναι μόλις 12 χλμ. από το Μέτσοβο, 64 χλμ. από τα Ιωάννινα και 305 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το εκτροφείο βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και καλύπτει έκταση 500 στρεμμάτων. Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής είναι μία από τις σημαντικότερες της Ν. Πίνδου. Η έκταση του εκτροφείου είναι κατάφυτη από μαύρη πεύκη, δρυς, πουρνάρι και κέδρα. Η ευρύτερη περιοχή του εκτροφείου αποτελεί σημαντικό κυνηγητικό προορισμό, τόσο σε τριχωτά θηράματα (λαγός, αγριογούρουνο, ζαρκάδι) όσο και σε πτερωτά θηράματα (μπεκάτσα, πέρδικα, φάσα). Επίσης, στην περιοχή της Ν. Πίνδου ενδημεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για περιηγητικές διαδρομές.
Για τον σταυλισμό του ζωικού κεφαλαίου έχουν κατασκευαστεί διάφορα κτήρια. Για τον σταυλισμό των ελαφιών και ζαρκαδιών υπάρχει κτήριο 150 τ.μ. του οποίου η ανωδομή και η στέγη είναι ξύλινη, ενώ η επικάλυψη της στέγης είναι από κυματοειδής λαμαρίνα σε πράσινο χρώμα για να συνάδει με το φυσικό περιβάλλον. Για τον σταυλισμό των αγριόχοιρων και του μαύρου χοίρου χρησιμοποιούνται δύο κτήρια των 100 τ.μ. το καθένα με ξύλινη ανωδομή και στέγη με επικάλυψη από κυματοειδής λαμαρίνα σε πράσινο χρώμα, καθώς και άλλα βοηθητικά κτήρια.
Στο νότιο τμήμα της περιφραγμένης έκτασης των 150 στρεμμάτων έχει διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος, 7 στρ. περίπου, με πλακοστρώσεις, πάρκινγκ και έχουν κατασκευαστεί δύο ανεξάρτητα ξύλινα κτήρια των 130 τ.μ. που διαθέτουν τζάκι και κεντρική θέρμανση. Το πρώτο από τα κτήρια χρησιμοποιείται ως χώρος υποδοχής επισκεπτών (ιδιώτες, σχολεία, κτλ) και είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ως αναψυκτήριο και καφετέρια.
Το δεύτερο κτήριο είναι κατασκευασμένο από ξύλινους κορμούς με ξύλινη κρεμαστή στέγη και είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να λειτουργήσει ως παραδοσιακή ταβέρνα-εστιατόριο. Η ταβέρνα-εστιατόριο δε λειτουργεί προσωρινά λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Καλωσορισατε στη φαρμα μας

Οικοφάρμα- εγκαταστάσεις